ívfény
2015.02.15
|
|
0 0
2696
|
Én csak tartalék invertert szeretnék, ha nem kerűl nagyon sokba, de, ha átlép egy határt az összeg, akkor pasz! A 3 kw-os tartalék, az drágább lenne, mint a 4 kw-os! A csatlakozási tortúrát nem szeretném megint végigcsinálni, ha nem muszály! Ráadásul a számolásaim szerint a 3kw-os rendszer kissé túlpanelozva is elég lenne, de csak abban az esetben, ha nincsen kimaradás és, ha az inverterem megficcen véletlen, akkor, lehet hetekig nincsen, vagy akár 1 hónapot is, amíg javítják és ez nyári vagy termelő időszakban fájdalmas lehet... Ezért gondolkodtam a tartalék inverterben, de ami jó áron volna, az 4kw-os és nem szeretném, ha ez miatt lenne probléma a szolgáltatóval, ezért is kérdeztem, h valaki nézi, vagy jegyzi e a legnagyobb feltöltött árammenyiséget.? Ha igen, akkor az inverter leszabályozásával 3 kw-ra is megérhetné a dolog. Ráadásul benne van a lehetőség egy ilyen tartalék inverterbe, amikor erősebben termel a rendszer, akkor fel lehetne rakni a 4kw-ost és nem melegedn, úgy, mint a 3kw-os, amikor meg, jön a gyengébb termelős időszak, akkor mehet a 3-as tovább. |
Előzmény: Krinyo (2695)
|
|