kopter835 Creative Commons License 2015.02.14 0 0 81

Köszönöm a válaszodat. Azért csak most írok mert nem volt időm eddig válaszolni.

A leírt tanácsaidat a következő adag készítésénél maradéktalanul megfogadom-igaz lövésem sincs mi a brix (nincs refraktométerünk), valamint a ph beállítás menetét sem ismerem. Nade ezeket addigra előszedem innen vagy onnan.

Viszont a leírásodból nekem az derül ki hogy ha a forrás leállítása nélkül akarom édesre csinálni a bort akkor literenként 310 g.-nál több cukrot kell tartalmazzon az elegy hogy a forrás leállta után még maradjon benne cukor. Viszont akkor 18% alkohol lenne benne ami viszont nagyon erős szerintem. Jól értelmeztem?

Másik kérdésem az lenne hogy a forrás leállításának menete a cikkben jól van leírva?

 

"vegyünk ki néhány decinyit a borból, keverjük el benne a borként teljes oldódásig, és öntsük vissza az üvegbe."

 

Mennyi borként kell tenni bele? Van egy 50 l-es üvegballonnal és egy 5 l-es kannával. Nem lehet más módon leállítani a forrást?

Ja és az alkoholtartalmat más módon megállapítani nem lehet szerinted?

 

Bocs a sok szakbarbár kérdésért de a környezetemben nincs ehhez értő ember.

Előzmény: Tigris0704 (80)