Köszönöm a válaszodat. Azért csak most írok mert nem volt időm eddig válaszolni.
A leírt tanácsaidat a következő adag készítésénél maradéktalanul megfogadom-igaz lövésem sincs mi a brix (nincs refraktométerünk), valamint a ph beállítás menetét sem ismerem. Nade ezeket addigra előszedem innen vagy onnan.
Viszont a leírásodból nekem az derül ki hogy ha a forrás leállítása nélkül akarom édesre csinálni a bort akkor literenként 310 g.-nál több cukrot kell tartalmazzon az elegy hogy a forrás leállta után még maradjon benne cukor. Viszont akkor 18% alkohol lenne benne ami viszont nagyon erős szerintem. Jól értelmeztem?
Másik kérdésem az lenne hogy a forrás leállításának menete a cikkben jól van leírva?
"vegyünk ki néhány decinyit a borból, keverjük el benne a borként teljes oldódásig, és öntsük vissza az üvegbe."
Mennyi borként kell tenni bele? Van egy 50 l-es üvegballonnal és egy 5 l-es kannával. Nem lehet más módon leállítani a forrást?
Ja és az alkoholtartalmat más módon megállapítani nem lehet szerinted?
Bocs a sok szakbarbár kérdésért de a környezetemben nincs ehhez értő ember.