Ez a felül sötét képernyő hiba egyszer nálam is jelentkezett (a felső 90% sötétült el, és csak a felső nagyméretű lépernyőt érintette). Ha jól emlékszem pont hátramenetbe kapcsoltam, gondoltam is irány a szerviz. Miután előre indultam egy teljes képernyőváltást hajtott végre, és a hiba megszűnt. Azóta sem jelentkezett.
Egyébként azzal egyetértek, sőt korábban írtam is, hogy többnyire hibajavítás céljából szoktak új firmware verziót kiadni. Viszont azt elvárom a márkaszerviztől, ha az a kocsimat is érinti, akkor azt vagy jelezzék számomra, vagy az aktuális szervizelésnél automatikusan frissítsék a programot.
Decemberben voltam szervizen, és ezzel kapcsolatban nem szóltak semmit. Pedig a kocsimon 5.0 verzió van, az újabbakon meg már 5.1. A navigáció nyelvének magyarítása miatt szóba került a frissítés (bár azt mondták magyar nyelven csak továbbra is az 5.0 verzió van), de olyan bonyolultnak mutatták be az eljárást, hogy inkább elálltam tőle. Szerintük valahol Németországban van egy olyan márkaszerviz, ahol az interneten keresztül el tudnák végezni a frissítést. Mivel ott is csak egy ember van aki ezzel foglalkozik, ezért elég sokat kellett volna rá várni hogy előkerítsék, és végrehajtja a műveletet. A szervizelést megvártam a helyszínem, de e miatt ott kellett volna hagyni a kocsit. Mondtam nekik, felejtsük el az egészet.