Szia Kopter.
Először is én még nem hallottam nem olvastam méz borról (de ez csak az én hiányosságom). De elolvastam, amit belinkeltél.
Egy két dolgot hozzáfűznék. Például sütő élesztővel NEM készítünk bort, mert az borpancsolásnak hívják.
Másik, hogy KB 310 g/l cukor erjed ki, ami KB: 18 V/V% alkohol lesz.
Az, hogy miért nem tudtad megmérni az alkohol fokát nem tudom, de ha le se sűlyedt akkor valószínű, hogy sűrű lett.
Leírom én, hogy csinálnám.
Legelőszőr úgy készíteném el a méz-víz elegyét, hogy 22-23 Brixo legyen. Ezt egy egyszerű refraktométerrel meg tudod határozni (írtad, hogy méhészkedtek akkor lehet, van is).
Utána beállítanám a pH ját egy egyszerű lakmuszpapiral vagy egy bor tesztel.
Ezután borászati fajélesztővel indítanám meg az erjedést.
De ez csak az én elméleti véleményem, mivel még soha nem csináltam mézbort