Két-három hete átváltottam az ablak+este világítva vörös izzóról az ablak+este kék fényre. Javasoltátok a palánta nyúlás ellen a nappali világitást, de végül nem alkalmaztam. Azóta olvastam másnak is volt itt problémája a nappali világításból. Viszont kevesebb vizet kapnak a palánták és közvetlen az ablak mellé raktam, amelyek nyúltak este pedig közvetlen a fénycső alá, úgy tűnik ezekkel eredményt értem el, megállt a nyurgulás.
Jelentkezett egy új tünet, és ezzel kapcsolatban szeretnék véleményeket kérni: úgy nézem főként a chiliknél elkezdték eldobni a nagyobb leveleket, viszont helyette jönnek lejjebb új hajtások. Ez normálisan a kék fény hatása, vagy valami betegség? Aggódjak vagy ne?
Gyula20, honnét lehet szerezni datolyaszilvát? :) Én voltam Grúziában és amit ott ettem, abból elraktam pár magot földbe, kikelt, most van 5 káki palantám. Most olyan 10 centis zöld szárú növények. Ha jól értem azt tanácsolták itt többen, hogy inkább csak akkor ültessem ki a fás szárúakat, ha már fás és nem zöld, igaz? És nyár közepén tegyem ezt ne tavasszal?
Király a datolyaszilva, de szerintem én inkább kertészetben veszek tavasszal... eleve jobb típus az, amelyik nem magról kell, gondolom én, mert abban nem is lesz mag a gyülmölcsében sem, de javítsatok, ha hülyeségeket beszélek.
Két hete még mindenki abban értett egyet a környezetemben, hogy kell pihenő időszak azaz sötét a növényeknek. Tapasztalataim nekem is ezt igazolták. Viszont Lacika azt írta, hogy két hétig folyamatosan világítot a palántáknak, és ez remek módszer a palántadőlés ellen. Amit olvastam Lacikát erősíti meg, ugyanakkor tapatsztalataim és pár hete kapott tanácsok viszont a sötét időszak fontosságát erősítik meg. Most akkor mi van szerintetek? :)