Kedves vadász2! Köszönöm hosszú válaszodat. Azt hiszem, mindenben egyetértünk. Nem tudtam, hogy az Arcanum üzleti vállalkozás. Ismertem egy ilyen CD kiadó céget anno, szótárak, egyebek, jó dolgok, de megfizethetetlen áron.
Akkor ezek szerint az Arcanum megvette a képeket az állami múzeumoktól és egy adatbázisba pakolta fel. Ha fizetett az állományokért, no meg a hozzáadott szellemi termék magyarázná, hogy nem lehet a képeket letölteni.
Az adathiányok miatt egy olyan múzeológust kérdeztem, akinek a munkahelyi gyűjteménye szintén fenn van az Arcanumon - amiről én azt hittem, - mivel állami múzeumok képeiről van szó - hogy egy államilag financírozott oldal (én ki bugyuta). Na már most, ha üzleti vállalkozás, akkor ki fogja pótolni a hiányzó adatokat? Gondolom, mivel a múzeumok kaptak vmi kis pénzt a képállományokért, nekik már nem érdekük a képekkel foglalkozni. Az Arcanum meg már fizetett, neki sem érdeke. Kör bezárva.
A többi arcanumi adatbázisban idő híján még nem mélyedtem el. Remélem, hogy azok jobbak.
üdv
gybind