Törölt nick Creative Commons License 2015.02.11 0 0 857

Na ja.

Pont a napokban szívtam egy régi PIC-es cuccossal. Nagyságrendileg 4 havonta resetelte magát. Amolyan megfoghatatlan kategória. Két napom ment rá mire rájöttem, hogy mi is csordul túl, és mitől bukik ki a watchdog timer, ami aztán reseteli az egészet.

Baromi alattomosoak tudnak lenni az ilyen jellegű hibák (túlcsordulások, memóriaszivárgások és társaik). És sokszor megfoghatatlan, nagyon nehéz megtalálni őket. Mert azt látod, hogy fél évig megy rendesen, majd egyszercsak ránézel, és újraindult az egész. Resetelésnél egy rakás regiszter, számlálók, stb értékek törlődtek, így nem tudsz visszakövetkeztetni mi volt a resetelés előtti állapot. Most is úgy tudtam rájönni, hogy időbélyeggel eepromba mentettem az értékeket, de így is komoly bányászatot igényelt az ügy.

Igazi szívás kategória. El se tudom/merem képzelni ezt egy mai komoly procinál, hogyan vezényelik le mélyebb szinteken. mert ott akkroa baki lehetőség van, ami beláthatatlan. Tudom, erre van egy rakás tesztmérnök jó nagy fizetéssel.

Előzmény: halaloszto (850)