Jakijani Creative Commons License 2015.02.10 0 0 7820

De igen, van a Stagg-en mágneses pickup, de nem tetszik a hangja. Eléggé távol áll az akusztikus hangzástól.

Előfok van még basszusgitáros időszakomból, Behringer Mic 200, csöves. Jól lehet vele előfokolni a Cherub piezo-t, bár ez egy nagyon gagyi piezo hangszedő, de már ezzel is akusztikusabb a hangja, mint a mágneses hangszedővel, viszont színpadra nem mernék kiállni vele.

Nem tudom normálisabban kivitelezett piezo esetleg mennyivel lehet jobb, ha lenne ilyen akkor meg tudnék békélni a piezo negatívumaival, mert ha szólózok akkor a mikrofon úgyis ad egy plusz szebb hangzást, persze ha a gerjedést ki tudom iktatni. :D

Amikor ezeket megtapasztaltam akkor gondoltam azt, hogy gyűjtök egy normálisabb hangszedőre, ekkor jött képbe az LR Baggs. Azt gondoltam, hogy emellett a szebb hangzás érdekében még plusz használom a Behringer C2-őt. Nem igazán akarok kísérletezgetni, mert arra nincsenek anyagiak.

Igazából ez lenne a teljes történet:

Kezdtem ugye a Stagg-el tavaly úgy márciusban, de mivel vannak vele gondok, áthidaló megoldás kellett, nem mertem egy mandolinnal bulikba menni. Tudatlanul és tapasztalatlanul tavaly nyáron elkövettem egy hibát, pár fellépés gázsijából vettem egy Hora elektro akusztikus mandolint. A húrláb piezo az őrületbe kergetett, mert már eredetileg is rosszul lett szerelve, egyszer zenélés közben elment a hangja és csak sistergett. Egy hozzáértő barát megjavította. Eközben kezdett a fülem és az értelmem :D erre az egészre ráállni és rájöttem, hogy nem ez a mandolin hangzás ami nekem tetszik és ráadásul nem passzol ahhoz a muzsikához amit játszunk.

Újra előre lépett a Stagg -amiről tudom, hogy nem egy csúcskategória- és az említett technikákkal próbálok kicsiholni viszonylag jó hangzást. Több hibát nem igazán akarok véteni, eztán jobban átgondolom a dolgot.

A jelenlegi elképzelés egy a szintemnek és pénztárcámnak megfelelő stabil, megbízható hangszer, amire kb bő egy év alatt tudom összegyűjteni a pénzt, olyan 150.000 körüli összeg a reális. Kentucky, Loar, Eastman márkák kerültek képbe, kb van ennyiért mandolinjuk. Semmiképp sem akarok mágneses hangszedőset, sem a hangja, sem a kinézete nem tetszik. 

Remélem nem untatlak benneteket a problémáimmal. :)

Előzmény: Zsóti_bá (7819)