T.Era66 Creative Commons License 2015.02.08 0 0 3397

Azóta ki is próbáltam a sütést. Egy jól bevált recept alapján sütöttem és nem sikerült! :( :(

Teljesen lekonyultam. Évekkel ezelőtt minden egyes alkalommal tökéletes volt.

Dagasztáskor gyönyörűen feljött, majd "kinyomta" az ablakot. Sütéskor viszont a közepe beesett...

Ilyen kisebb kráter lett középen. 

Nem tudom mi lehet a gond... Hacsak az nem, hogy a receptben margarint ír én meg egy az egyben vajjal helyettesítettem. És szerintem a késhegyni aszkorbinsav és sikér egy kicsivel többre sikeredett...

Lehet ez az oka? Valakinek sikerült már ilyenre?

Az eddig bevált recept:

300 ml víz

 25 g margarin 

  1 tojás felverve

150 g frissen főtt és áttört burgonya

2 kiskanál só

1 kiskanál cukor

600 g finom liszt

 30 g rétes liszt

  7 g porélesztő

1 késhegynyi sikér

1 késhegynyi aszkorbinsav

Előzmény: .ETNA. (3387)