Azóta ki is próbáltam a sütést. Egy jól bevált recept alapján sütöttem és nem sikerült! :( :(
Teljesen lekonyultam. Évekkel ezelőtt minden egyes alkalommal tökéletes volt.
Dagasztáskor gyönyörűen feljött, majd "kinyomta" az ablakot. Sütéskor viszont a közepe beesett...
Ilyen kisebb kráter lett középen.
Nem tudom mi lehet a gond... Hacsak az nem, hogy a receptben margarint ír én meg egy az egyben vajjal helyettesítettem. És szerintem a késhegyni aszkorbinsav és sikér egy kicsivel többre sikeredett...
Lehet ez az oka? Valakinek sikerült már ilyenre?
Az eddig bevált recept:
300 ml víz
25 g margarin
1 tojás felverve
150 g frissen főtt és áttört burgonya
2 kiskanál só
1 kiskanál cukor
600 g finom liszt
30 g rétes liszt
7 g porélesztő
1 késhegynyi sikér
1 késhegynyi aszkorbinsav