StMiklos Creative Commons License 2015.02.08 0 0 72295

Szevasztok!

Egy  tapasztalatot osztanék meg, talán valakinek érdekes lesz.

Volt egy BT-s GPS vevőm, valaki keresett ilyet, én nem használtam, felkínáltam eladásra.

Ragaszkodott hozzá, hogy kipróbálva vegye át, mert amit korábban vett egy itthoni portálon, az nem akart készülékével együtt működni. Találkoztunk, kipróbáltuk, ment flottul, elvitte.

Közben felajánlotta, mert rossz és Ő úgysem tud vele mit kezdeni a hibásat, az egy SysOnChip kis készülék volt.

Hát tényleg nem csinált semmit, nálam semmi se megy a kukába egy darabban, szétszedtem.

Alkatrészeit átnézve találtam benne egy kis memória IC-t és egy apró akkut, Li-MN vagy mi volt. Ugye az IC arra szolgál, hogy őrizze az előző kikapcsolás koordinátáit, hogy legközelebb hamarabb pozicionáljon.

Az hogy az akkuban nem volt villany, az belefér, de az, hogy töltést se vette fel, az, kevésbé.

Az meg aztán végképp nem, hogy bénította az egész készüléket.

Akkunak utánanéztem, Amerikából tudtam volna rendelni ca. 1D-ért, de 20 darabnál kevesebbet nem adtak. Ez nem jó. Kiszedtem az akkut, 2-3 alkatrész beépítéssel normál akkujáról adtam feszültséget az ominózus IC-nek, így amig abban van szufla, addig megy a memória is.

Azóta, ha nagy ritkán előszedem, 39 másodperc alatt pozicionál még a SIRF III-as chip szettjével, legutóbb egy 7"-os tabletet látott el jellel.

Jó navigálást, üdv: StMiklos