anegytech1 Creative Commons License 2015.02.07 0 0 337

A képeket nézve elég hasonló a szituáció, kivéve, hogy nálam most magoncok vannak, nem kifejlett növények. Eredetileg csak a szoba felől takartam az egészet, hogy a lámpa és a nappali fényt is visszaverje, de ez tényleg zavaró lehetett a szembe szomszédnak, mert már reggel hatkor kapta a fényt.

Most úgy változtattam, hogy az ablak felől is takarom addig, amíg az izzók vannak, így oldalra nem világít annyira, illetve a szoba felől is csak ilyen búra-szerűen takarom, nappal bent sem zavaró, viszont nem szórja kifelé a fényt a fólia (ez a mylarhoz hasonló fényvisszaverő fólia, valamivel kisebb a hatásfoka, de nem enged át semennyi fényt). Illetve, ahogy írtam, nem fogom felkapcsolni a lámpákat addig, amíg kint sötét van, csak este, amikor már hazaértem és le tudom húzni a redőnyt (nem ártana egy időzíthető motoros redőny :D).

Itt van két kép, egyik oldalról, így látszik, hogy takarva vannak az izzók, a másik pedig alulról, úgy látszanak az izzók Sajnos így nem tudom nagyon közel rakni a növényekhez, mert a takarás miatt akkor a természetes fény nem jönne be, de talán a pótmegvilágítás szerepét így is betölti.

Előzmény: Sándor111 (334)