Törölt nick Creative Commons License 2015.02.06 0 0 5566

Üdv Mindenkinek!

Vettem egy Seat Leon 1.9-es Tdi-is 110 Le-s motorral szerelelt ASV motorkódú autót ami 2001-s évjáratú. Egy darabig minden rendben volt vele, németbe vásárltam, lementem vele 1400km-t hazáig és semmi problém nem adódott. Otthon magyarba a két hátsó tárcsafék betéteket illetve a tárcsákat cseréltettem mindössze. Légtelenítve nem lett az autó és azóta a kézifék sem ott fog ahol eddig hanem felljebb, továbbá a fékpedálon is érezni hogy levegős lett a rendszer. Mikor elindultunk vissza németbe félúton kb 6-700 km-nél 120-130km/h-nál megtorpat az autó és gázdásra nem reagált. Leindexxeltem az autópálya szélére majd leélltam Azt feltételeztem, hogy leállt a motor de nem, csupán csak alapjáraton üzemelt. Amikor megálltam a leállósávon akkor vettem észre, hogy alapjáraton üzemel, viszont ha gázt adok, akkor semmit nem regál. Addig-addig indítgattam újra az autót amíg nem bírtam használni a gázpedált. Pár alkalommal el kellett játszanom ezt a műveletet míg visszaértünk németbe az eredeti lakhelyünkre otthonról 1400-re. Kint németbe gyakkran előjött ez a probléma és észrevettem, hogy ha benyomom a kuplungpedált, akkor gond nélkül működik, beindul az autó, gázpedálra reagál normálisan, viszont ha üresben elengedtem a kuplungot akkor felment a fordulat 1000-1500-ra aztán gázadásra semmit nem regált. Ha alapjáraton elindultm vele, gázt adtam, akkor az izzítás lámpa kezdett el villogni a műszerflon. Lekötöttem a kuplung pedál kapcsolóról a vezetéket (mert a kuplung pedálon találtam egy kapcsolót) majd normálinan üzemelt az autó. 5nappal később már lekötött kuplung pedál mellett is ezt a jelenséget produkálta, hogy gázadásra nem reagállt csak nagyon ritkán, akkor is 1000-1500 fordulatig volt hsznállható majd nem reagállt. Ha alapjáraton elindulok csak villog az izzítás lámpa gázadás melltet de csk alapjáraton üzemel a motor és nem gyorsul. Mi lehet a gond??