Mindig annyi vizet teszek bele, amennyit a használatijában lévő recept ír, az alapkenyér receptje (nekem ez eddig - évek óta - még mindig jól sikerült):
310 ml víz + 560 g liszt (400 fehér+160 tk.rozs) + 2 kk só + 2 ek cukor/méz + 3 ek olaj/vaj (nem margarin!) + 2 kk instant élesztő.
Alapprogramon (ha kevés az idő, akkor gyorsprogramon) készül.
A kanál a géphez kapott műanyag, "kétoldalas", ezzel mérem a mennyiséget.
Pizza tészta:
240 ml víz + 460 g fehér liszt + 3 evőkanál (rendes kanállal mérem) teljes kiőrlésű + 2 ek olaj (oliva - ha van) + 1 ek cukor + 2 kk só + 2 kk élesztő
Tészta programon sütöm, majd táblán kinyújtom, ebből két normál, vagy három vékonyabb pizza (langalló, pompos) készül.
A Hausmeister HM-1300-as gépembe másfél adagnyi (690 g liszt) is simán bekeverhető-dagasztható egyszerre.