Szeva biga!
Igen, megerősítem, hogy a csomagban 4 ajtócskát adtak, ráadásul kétféle sablonnal a tetőkárpit kivágásához, mivel a középső üléssor kapaszkodója elé beszerelendő ajtócskának más a sablonja, mint ami a hátsó pozícióban lévőkhöz való.
Amikor anno én beszereltem a magamét, akkor nem igazán gondoltam arra, hogy a középső sorba való ajtócskákat is beszereljem - a hátsó volt a lényeg akkor, mert arra pár nap múlva már szükségem is volt, a középsővel meg gondoltam, ráérek később is elbajlódni. Most meg, hogy hideg van, fel sem merült bennem a vagdoshatnék/szerelhetnék gondolata - majd tavasszal rászánom az időt a nagytakarítás során.
Viszont így, hogy rákérdeztél, ki is mentem a kocsihoz s megnéztem, hogy hova tudnám majd akasztani a feszítő heveder kampóját, ha középre tenném fel a hálót, s döbbenten tapasztaltam, hogy "fogalmam sincs". Aztán megnéztem a leírást, s kiderült, rossz helyen keresgéltünk te meg én, mert nem magán a karosszérián van az akasztó helye, hanem a lehajtott középső üléseken. Ezután ismét kimentem, megnéztem és tényleg, az ülőlap alatt ott van egy igen masszív fémrúd, amire a kampó ráakasztható - ilyenkor érdemes az üléseket előre tolni, hogy minél nagyobb legyen a hely a csomagoknak. Be is szkenneltem a szerelési útmutatóból az idevágó képeket. Szerintem az útmutatót is kérd el, az IS jár neked, nemcsak a plusz ajtócskák!
Teljeskörű szervizkönyv eléréséről nem tudok, ugyanakkor van egy angol Citroen C4-es fórum, ahol elég sok okosságot meg szoktak osztani. A fizetős tagoknak pedig elérhetővé teszik a szervizek számára készült szerelési útmutatók egyes beszkennelt részeit is. Hogy a teljes anyag letölthető-e, azt nem tudom.
http://c4owners.org/
Az éves díj 11 GBP (cirka 4,5 ezer Ft). Önmagában a regisztráció ingyenes, azzal lehet olvasgatni a fórumokat, be lehet írni is, de a fent említett - folyamatosan frissülő, bővülő - letölthető anyagokat (legalábbis döntő részüket) csak a fizetős tagok érik el. Íme egy screenshot az oldal ezen részéről (nem vagyok fizetős tag egyelőre, így megnyitni már nem tudom a doksikat):
Egyébként a http://service.citroen.com/ oldalon ha beregisztrálsz (én független javítóműhelynek adtam ki magam :-), akkor ott nagyon sok bontott ábrát láthatsz az egyes alkatrészek cikkszámaival egyetemben. (A regisztációhoz az "Inscription"-ra kell kattintani - bár alul a nyelvet magyarra tudod állítani, de csak részlegesen lesz magyarnyelvű az oldal.)
A sípolós probléma esetében én azt csinálnám, hogy a szélvédő köré - ideiglenes jelleggel persze - a hézagokba betömködnék valamit, például egy, a lakások ablakainak szigetelésére használatos öntapadós gumicsíkot. Nem egyszerre az egész szélvédő köré, hanem annak oldalai/teteje közül egyszerre csak az egyikbe. Aztán ha így nem sípol, akkor el lehet gondolkozni, hogy mit lehet tenni. Ha nem a szélvédő körül sípol valami, akkor ugyanilyen módszerrel más hézagokat is megpróbálnék ideiglenesen hézagmentesíteni. Ezt az utat nem hiszem, hogy a szakik végigjárnák, de én ezt tenném, így lokalizálnám a hang forrását.