wogboy234 Creative Commons License 2015.02.04 0 0 22594

Szia Napvándor!

"Egy napig vízben álló csalán leve is leviszi - a levéltetveket - nálam is"

Ezt én is tudom, mert van csalánom a kertben, és a vicces rész az volt, amikor betonozták a kocsifeljáró bővítést, az ausztrál fickó hozzáért a felnőtt csalánhoz, és csak pislogott, mint a béka a koccsonyában, mert nem tudta a börviszketés okát, mert soha nem volt kalandja a csalánnal! Csak vakarta a karját, és villogot, mint gyújtogató a vizes szalma látványán! :-D

"A pajzstetűt nem..."

Ezt is hallottam már, mert a citromfákat itt is szeretik! :-D

Amit itt élve tudtam meg, ha a fiúk odajárnak pisilni a citromfához, azzal sokat lehet javítani a citromfa kedvén! :-D

Egy barátom kiitta a 2 literes kólát, és annak flakonját használja a házkörüli munkáknál, ha pisilni kell neki, akkor abba, és nem igyekszik be a házba! Ha tele lett, akkor viszi a citromfáihoz! :-D

Én használok rozsdás szögeket, és vasakat a narancs és a ciromfák tövéhez, és azt is imádják! Csak meg kell látni a citromfák tápszerét, és abban is sok a vasoxid tartalom!

A kertem most van kialakulóban - nincs egy éve, vettük, és én csináltattam a teraszos részt -, és ez a kép, egy nagy eső idején készült, és úsznak a narancs, és citromfák! :-D

Előtérben egy itt talált eperfa - feketeszemű - amit ideültettem a sorba, mert előtte szanaszét voltak, és szeretem a rendet! :-D

A nagyokat itt találtam a telken, a kisebbeket azóta vettem!

A száraz idejű kép, és a citromos sor, egy átültetett, eperfával, ami itt volt a telken, csak másutt! :-D

Előzmény: Napvándor (22588)