Végszóként: mélyen jellemző ez a hozzáállás, hogy szerinted mindenki lop. Mindenki élősködő. Mindenki korrupt.
Egy nagy büdös francot! Talán ezt látod a fityiszes környezetedben. Talán így próbálod relativizálni a megbocsájthatatlant. Az ilyenek miatt fizetünk extra adót a papírlapra, mert biztos lopott tartalmat másolunk rá. Ezért potenciális adócsaló szerinted mindenki. Ezért kell sokszor akkora adminisztrációt végezni, mert biztos lopunk.
Tudom van ahol fizikai képtelenség egy pályázatot KORREKTEN kiírni. Ahol nem előre lezsírozott eredmény van.
Élő példa: egy korszerű rádiórendszereket kivitelező cég nyer sorban milliárdos tendereket. Mert a pályázatokat megfogalmazó, az önkormányzatok által megbízott cég nagy haverja, üzlettársa a későbbi tender nyerőnek! Ídáig is maffia.
Ha teszek egy reális, nekem is jó hasznot biztosító ajánlatot, akkor felhív a későbbi nyertes. Honnan ismeri az ajánlatomat 1 hónappal a lezárás elött? Apróság. szóval felhív, hogy induljunk közösen. Ő garantálja, hogy az általam ajánlott áron ő megrendeli tőlem. Vonjam vissza. Különben úgysem nyerhetnék.
Mit ad Isten, ő nyer, kb 4szeres áron. aztán felhív, hogy az ő alvállakozójaként kezdhetem csinálni. Bizonyíték? Mindenki zsebben. Ha megszólalok, ebben az országban egy cserép virágot sem adok el többet.
Aztán drága az állam, én mondjak le a családom jogairól?
Aztán az ilyenek oktatnak ki becsületről, adózásról közteherviselésről!
Ha a virágosnéni nem ad nyugtát egy csokor ibolyáról akkor 100 000-re megkaszálják!