Costy-ii Creative Commons License 2015.01.31 0 0 3082

Szia Léna!

Két évvel ezelőtt hasonló túrát tettünk meg, mint amit Te is tervezel. A különbség annyi, hogy mi Bakkagerdiben töltöttünk két éjszakát, azonban a nyugati fjordokat mi akkor nem láttuk. Engem személy szerint elvarázsolt az a csöppnyi falu 300 lakossal. Az odavezető út igen kalandos, de csodaszép. A környező hegyek mindig más színben pompáztak, épp attól függően, hogy milyen napszak volt... Ott érzékeltem igazán, hogy az éjszakai megvilágítás milyen mássá tud varázsolni egy tájat. Írtad, hogy nagyon fontosak számodra a lundák. Bakkagerdinél több ezres kolónia tengeti napjait nyáron. Sajnos mi csak a fészkeiket láttuk, mert augusztus végén érkeztünk oda és akkor már elindultak onnan vándorútjukra. Szóval ha most nem is, de legközelebb iktassátok be azt a területet is. Margitka által említett levesről azt érdemes tudni, hogy általában a vendéglátóhelyek 99%-ban van ún. napi leves. Ez azt jelenti, hogy nem csak egysze szedhetsz, hanem annyiszor, ahányszor szertnél. Nagyon tartalmasak és ár/érték arányban is igen kedvezőek. Üveges vízzel ne foglalkozzatok, pontosabban csak annyira, hogy kellő mennyiségű üveget/palackot szerezzetek, ugyanis mindehol ásványvíz minőségű víz folyik a csapokból, így lényegessen olcsóbban tudtok kijönni, ha a beszerzett palackokat töltitek újra. Arra lelkiekben készülj, hogy sokkal több olyan látnivaló tárul majd eléd, ami fényképezőgépért kiállt és az izlandiak (ésszerű emberek léven) meg is teremtik a folyamatos "álljunk meg" felkiálltások lehetőségét. Nekem nagyon tetszett, hogy a legapróbb kis természeti látnivalóhoz is ki van alakítva az út mentén a kilátó, a leálló.... jó utat! ;)

Előzmény: Léna007 (3044)