Szia,
köszönök minden ilyen tippet, mellettem mindig nyitva egy spirálfüzet, kiírok minden infót, azután keresem a térképen, utánanézek. :-)
A Landmannalaugar volt az egyik nagy vágy, a másik viszont az Askja vulkánterület. Sajnos csak egy plusz napunk volt és úgy döntöttünk, hogy a "színesebbet" választjuk. ;-)
A túra még nincs lefoglalva, a neten találtam számtalan túraszervezőt. A programok Reyjkavikból indulnak és 10-12 órásak, elég különböző dolgok vannak bennük. Amelyik nekem tetszik, abban plusban benne van a Ljotipollur kátertó megnézése és ez nekem egy nagy plusz lenne, mert a képek alapján lélegzetelállítóan szép.
Most neveket nem tudok fejből pontosan, de ebben a túrában egy vízesés, az említett vulkán krátertó, egy hőforrásban való fürdés vagy ehelyett egy 2-3 órás túra van benne. Természetesen a fürdés helyett a túrát választanánk. Sajnos kaja nincs benne. Másik irodáknál a kaja is benne van, viszont ők nem túráznak vagy nem nézik meg ezt a krátertavat, amit én minden áron látni akarok. Még van időm bőven dönteni, melyik irodánál foglalok majd. Gondolkoztunk erre az egy napra dzsipet bérelni és magunk odamenni, de egy napra is olyan drága a dzsip, hogy a csoportos túra olcsóbbra jön ki és nem kell akkor görcsölni a vezetésen, hogy folyókon hogyan hajtunk át meg hasonlók.