ívfény Creative Commons License 2015.01.28 0 0 2560

csak beszélgetési szinten! nem kekeckedni akarok!, továbbgörgetném a dolgot!  :)) igaz nem kell a dc oldalt kapcsolni, a szabvány szerint, de én szeretném, ha lehetne és nem abban a formában, h akár 500 voltot megszakítom, hanem úgy , h  csak a napelemenkénti 35 volt legyen jelen. igazából a szétkapcsolás, szerintem nem jelent problémát az álltalam említett kis megszakítókkal sem, mivel, ha jól tudom az inverterben lévő kondik, míg töltve vannak, alig lesz szikra, az érintők közt, vagy ív a szinte azonos, mondjuk úgy potenciál miatt!?  a baj ott fog kezdődni, ha a kismegszakítóim és az inverter között valami miatt zárlatos a két ér! na!, ha ilyenkor lekapcsolok a kismegszakítókkal, akkor valószínű, h elég szép hegesztő ív fog kialakulni, a kapcsolási pontokon és ezt szerintem nembírná, még egy gyárilag dc-re tervezett solar kapcsoló sem, de ezt csak feltételezem. persze, ha nagyon túlméretezett kapcsoló lenne, akkor lehet bírná? de, az elképzelhető, h 100 000 feletti áron lenne? én igazából arra gondolok, ezzel a kapcsolással, kapcsolatban, :))), ha neagyisten kialakul valamilyen tűz, a padlástérben, akkor ne csak tétlenűl kelljen néznem, h az ív, valahol éppen tüzet csihol, és várni estig, h megszűnjön, hanem azonnal lejebb tudjam venni az áramgenerátorom magas feszültségét szétkapcsolással.  alapból, vagy inkább zsigerből az zavar, h van egy úgymond tápegységem, amiben ott a birkógép és nemtudom lekapcsolni! persze lehetne úgy is, h egyszerűen felteszem a késes kibbillenthető biztiket, a dobozomba és ott kibillentem azokat, de ez , még önmagában nem szüntetné, meg a magas dc feszültséget... és végülis, lehet, h ezt fogom tenni, jobb híjján! vagy kismegszakítók helyett, ugyanezt a késes biztiket betenni, a panelokra egyenként, csak ez is jár némi veszteséggel a sok bekötési, érintkezési pont miatt... na, ezt még át kell gondolni, jól körbe kell járni a témát, mielőtt cselekvés van!  .)

Előzmény: Condens (2555)