-kobak
2015.01.27
|
|
0 0
34358
|
Igazad lehet. Valahol téves információt olvastam. 50-600 tojást rakhat. http://gazigazito.hu/?modul=oldal&tartalom=483766 Jaj nekünk, ha a tavalyi hatalmas populáció és tojásai nem tizedelődnek meg. A leírásba még az is belefér, hogy egy életciklus alatt nehéz is megtizedelni őket. Továbbá azt is olvastam, ha már magvetés után kezded irtani őket, késő, mert feleszi a magot is. Nálam tavaly rengeteg mindent letarolt veteményesben. Emellé jöttek a pockok, és egyéb kártevők, a rengeteg csapadék, kevés nap. Azt olvastam, hogy élelmes angol gazdák kacsákat adnak bérbe a csigák megtizedelésére. A tévében egyszer egy nő arról beszélt, hogy minden alkonyatkor begyűjti, és a csirkéknek adja őket. Nem győzi gyűjteni. Érdemes lehet a kertben olyan zavartalan fészket kialakítani, ahol a sünök megtelepedhetnek, mert ők pusztítják. A szakirodalom beszámol a csigairtás teljes skálájáról. A leghumánusabb és környezettudatos, ha kiviszed őket az erdőszélre. Ez a rendszeres "csigatúra" elég vicces. A kávézaccot kipróbáltam, rövid hatású. Betettem nejlonzacskóba őket, bekötöttem a száját, és mentek a kukába. Jó büdösek és macerás. Jött a sózás, az brutális, amit elviekben ellenzek, de gyorsabb munka. A másik véglet, amiről olvastam, és amire nem vagyok képes - el tudom képzelni, mekkora felhalmozódott indulat kell hozzá - ollóval kettévágni. A csigaport veteményesben nem ajánlják, eleve eléggé ellensége vagyok a vegyszereknek. |
Előzmény: öreg_néne_b (34349)
|
|