Vgyuri Creative Commons License 2015.01.25 0 0 72138
Egy 7" képernyőméretű tabletet el tudsz vinni a harci retikülödben a városnézésre is. Nem elsősorban menetközbeni nézésre, főleg ha a teefonokban is van GPS, hanem amíg sorban álltok a Louvre-nál, addig a tabletről el lehet olvasni a mesét:-)

Az öledben tartott tabletben kézzel való koordináta bepötyögést felejtsd el. Egy részét tuti hogy elrontod. Ha nem sikerült áttölteni, akkor minden navigációs programban van oyan, hogy ráklikkelsz a térképen egy pontra és eltárolod mint saját pontot.

Tabletbe USB porton bedugott GPS bigyó több szempontból is problémás. Lehet, hogy nem is működik, én még nem láttam, a programnak kell tudni. De ha bedugod, akkor ott fityeg a közelében, ahonnan esetleg nem lát ki jól. A BT gpst 5-10 méteren belül oda teszed ahol a műholdlátás miatt jó. De hi kiszálltok, a mellenyzsebben is vihetitek.

Ad abszurdum, a telefonban levő GPS-t is lehet BT-n keresztül a tabletre vagy tabletre továbbítani. Létezik egy GPS2BLUE nevű program (Win,mobilosra nekem is van) de azt még itthon be kell lőni szakértő segítséggel, mert nekem pl. nem működik, de nyilván szóra lehet bírni.

De a tabletben levó GPS nem pénzkérdés, hanem a típus megválasztásáé. ,7"-os tabletben 30ezer felett már vannak GPS-esek, de még 50ezerért is van, amelyikbeN nincs. A BT-s külso GPS egyik járulékos előnye, hogy nem a tablet áramát fogyasztja, hanem a sajátját, ami jelentős tétel, ha a kocsin kivül vagytok.

A lényeg, egy ócska és körülményes laptop helyett egy új tablet mindenképen jobb üzlet, mert később sokmindenre tudod használni. Mióta nekem megvan, az asztali gépemet alig használom netezésre, Skype-olásra. Döglök a rekamén, fél szemmel a tévét nézem, fél szemmel a tabletet.

Milyen tabletet? Én nyugodtan ajánlom az Amiko7-esemet. Abban még DVB-T tévé is van 35 ezerért. Ha azt veszel, ne az utolsó pillanatban tedd, mert a GPS-ét ellenőrizni kell, vannak rosszul sikerült példányok. Mivel itthon van a végszerelése, ezért simán cserélik 2 nap alatt. De már a boltban is érdemes kipróbálni.
Előzmény: Sikambria (72130)