Ez az "egyszer használta" kifejezés egy szerencsétlen mondat volt a sajtótájékoztatón. Leginkább azt akarta mondani, hogy ha nem használta régi fizetősön, tehát csak az új fizetős szakaszon. Az egyszeri használatnak nem is lenne értelme, mert ha háromszor mentem ki Pestről a reptérre (amit egyébként nem is tudnak, mert ott se fix, se mobil ellenőrzés nem volt az eltelt 24 napban), akkor mi van? Semmi.
De annak sincs semmi értelme, ha régi fizetősön is használtam a megyeit. Mivel január 1-jén abban a tudatban vettem matricát, hogy használjam az új szakaszon, de akkor már miért ne menjek a régin is? Azt viszont utólag nem lehet számon kérni, hogy miért mentem a régi szakaszon is, miért nem csak az újon?
Nem fognak ezzel foglalkozni, Miskolcnál se foglalkoztak. Aki tényleg csak arra a pár kilométerre vette meg, attól visszavették, ha meg máshol is használni akarja, vissza se adta.
Gondold el, ha a reptér miatt 3.000-en akarják visszaadni, az ügyfélszolgálaton a sorban egyesével elkezdik bogarászni az adatbázist, hogy mentél-e máshol is az eltelt időben? Szerintem a rendszer egyébként sem alkalmas erre, csak a szabálytalankodókat jegyzi fel, a térfigyelő kamerák meg eleve nem erre vannak kitalálva. Vásárláskor még azt sem dobja ki a gép automatikusan, hogy ugyanarra a rendszámra van már matrica véve...
Szó nélkül visszaadják a pénzt, aki kéri, csak legyen már végre vége ennek a nehéz időszaknak, mikor alulról-felülről csesztetik az illetékest, örül, ha az állását meg tudja tartani. Máshol ennek a fele is elég lenne a lapátnak.