pannaszofi
2015.01.22
|
|
0 0
8284
|
Sziasztok!
A munkakereséssel kapcsolatban annyit javasolnék, hogy ha annak a kekszgyárnak van esetleg weblapja azon találhattok olyan részt ahol felvételt hirdet. Ha nem akkor javaslom a leboncoin.fr oldalt nézegetni, minden nap többször is! Természetesen itt is, mint minden országban fontos a nyelv, de legalább itt segítőkészek a franciák( mi délen lakunk) és ha egy keveset beszélsz azt is értékelik! Nem utálják a bevándorlókat mint más országokban! Az pedig nem igaz, hogy a francia elvégzi az alja melót. Az bizony nem csinálja és a arab bevándorló sem! Na ez csak egy szösszenet volt! Én takarítok itt, talán próbálkoznotok kéne ezzel! Ha a fiúk dolgoznak akkor az ő munkahelyi ismerősein keresztül akár vagy ugyancsak a leboncoin oldalon lehet keresgetni takarító állást. Ha valami nyelvi probléma van használjatok fordítót( a keresésénél). Nekem ez jól bejött, rugalmas időbeosztással szépen keresek és én sem beszéltem túl jól franciául, most már elvagyok. Eljön majd a nyelvtudás ideje is!!!! Ezen a részen ahol mi élünk szeretik a nem francia munkavállalót mert az dolgozik. Ha szerencsétek van kifogtok olyat aki ugyancsak így gondolkodik. Ha van egy jó munkaadód akkor az még tovább ajánl. Tudjátok szájról szájra! Én 1 embernél kezdtem dolgozni ma már 8 házat takarítok és kell vissza utasítani munkát mert nincs szabad időm. Ja annyit még, hogy 2 éve és 6 hónapja élünk itt, tehát nem évtizedek óta! Én szeretem ezt az országot, írjon bárki bármit. Mi megtaláltuk itt a számításunkat. Jobban élünk mint otthon. Kell kitartás persze, sokat érdemes nézegetni a netet amíg az ember megtanulja az itteni "szokásokat" de szerintem könnyen meg lehet szokni. Ha valami segítségre van szükségetek(kérdés, tanács, lakhatás, biztosítás)írjatok nyugodtan a mail címemre és ahogy időm engedi válaszolok! |
Előzmény: jordi003 (8283)
|
|