pacsepa Creative Commons License 2015.01.19 0 0 6981

Pl. igazságosabb megoldás, ha már mindenképpen útdíjat akarnak.

Szerintem ha az üzemanyag árába beépítik az útdíjat (nem autópálya, hanem általános úthasználati díj), akkor mindenki annyit fizet, amennyit használja az autót, motort, stb.

Ez a megoldás még környezetvédelmi alapon is igazságos, hiszen aki többet éget, többet fizet...

Tudom, baromságnak hangzik és szerintem is az, ha arra gondolok, hogy már most is mennyi pénzt csengetnek be az autósok az államkasszába.

De induljunk ki most abból, hogy mindenképpen szükség van a többlet bevételre... Azt a pár forintos emelést sokkal könnyebben benyelnék az autósok, mint a valójában akár kisebb terhet jelentő matrica rendszert. Előnye lenne még az egyszerűség, hogy nem kell hozzá kamerarendszert fenntartani, ellenőrizni, büntetni, egyáltalán semmilyen plusz adminisztráció nem kéne.

A külföldieknek kellene csak matrica, amit a rend őrei ellenőrizhetnének akár a parkolóban is. Hiszen amelyiken nincs matrica felragasztva, az csak légi úton érkezhetett szabályosan, aminek a valószínűsége azért csekély... Úgyhogy automatice bilincset rá!

Előzmény: Ugrik.Borbála (6974)