Lehet, hogy igazad van ezzel az odasüléssel, kérdés, mennyire sül oda? Nálunk most az van, hogy a keverőlapát alá is befolyik a tészta, megsül és alig akar kijönni a kenyér a lapáttal. Ha nem lenne ott a lapát, akkor legalább meg lehetne tekerni a tengelyt és úgy már jönnie kellene a kenyérnek. Egyszer lehet, kipróbálom.
Kenyérliszthez kevesebb folyadék kell? Tegnap abból sütöttem és jobban megkelt, viszont be is esett a teteje. Belül is látszott, hogy levegősebb a kész kenyér.
Illetve a "szellőzőket hagyjuk szabadon" az mit jelent? Teljesen vagy légáteresztő anyag mehet rá? Letakartam a gépet kelesztés közben és rajtafelejtettem. A sülés felénél jutott eszembe, levettem, kis gondolkodás után visszaraktam, aztán pár perc múlva lecseréltem csak az ablak takarására. Határozottan úgy emlékszem, mikor először levettem a törölközőt, akkor még magas volt a kenyér teteje, mikor pár perc múlva végleg levettem, akkorra esett össze. (Azért a nyakam nem tenném rá.) Ebből úgy tűnt, az a fél-1 perc takarás nélkül elég volt, hogy összeessen. Szóval lehet, jót tenne neki, ha takarva lenne (főleg télen, mikor nincs olyan meleg a házban meg ajtónyitogatásnál ér(het)i némi hideg, de a szellőzés nyilván jelentősen csökken.