Alapvetés: állapotot veszünk, nem évjáratot.
Azt gondolom/tudom, hogy az Orlando egy jó konstrukció, azonban a leghátsó ülések használatával a csomagtartó már nem valami nagy.
Ami a dieselt illeti. Ahogyan HFT is írta a fogyasztása km/Ft viszonylatban nem jobb mint a benzinesé. Az olasz VM Motori gyártmánya, amelyik egy jó konstrukció. Nyomatékos és amelyik 6 fokozatú váltóval van szerelve az kifejezetten kellemesen vezethető. Viszont tudni kell, hogy a mai dieselek kifejezetten hosszútávú utazóautók és a részecskeszűrők tisztítása -a ma ismeretes technológia szerint- időnként megköveteli a hosszabb távú (20-25 km), forszírozott fordulatszámú folyamatos haladást.
Az évi 12-15 ezer km-es autózásnál a diesel nem gazdaságosabb a benzinesnél, sőt a szívó benzines kifejezetten olcsóbban fenntartható.
Nem írtad, hogy milyen felszereltségű az autó és ha nem titkos, melyik kereskedés árulja.
Amire feltétlenül figyelni kell, ill. ha megveszed akkor mindenképpen elvégeztetni:
Fékolajcsere, olajcsere, olajszűrő, gázolajszűrő, légszűrő, pollenszűrő csere, ékszíj csere. Ezek kb. 200 ezer km. körül aktuálisak. Természetesen ha hitelt érdemlően, szervizben, számlával elvégzett munkák voltak, akkor rád van bízva, hogy megcsináltatod-e. De használt autónál én biztos, hogy ezeket -függetlenül attól, hogy mik az előzmények- elvégeztetem. Amit viszont tudni kell, hogy a vezérműláncot 240 ezernél cserélni kell, ami nem egy 10 filléres tétel, továbbá a hűtőfolyadék csere is lassan aktuális lesz.
Amennyiben az autó 4 éves akkor a műszaki vizsga is aktuális, vagy aktuális lesz hamarosan
Hangosan elmélkedek: 4 év alatt 200 ezer km. az évi 50 ezer. Vagyis nem kevés. Sajnos az egy magyaros állapot, hogy minden "sokat futott autó" pont 200 ezer km.-t futott. Ez nem azt jelenti, hogy a kiszemelt gép órája tekert. Ezt le lehet ellenőrizni, mert az ECU is tárol km-t, sőt hibakódot is -amit ki lehet olvastatni. Ezen kívül minden márkaszerviz le tudja kérdezni egy adott autó szervizelőzményét (amennyiben márkaszervizben végezték el azt)
Szóval nem kapkodd el. Sok sikert, mert jó autót választottál.
(feltételezem, hogy vettél már autót, tehát tudod, hogy miket kell megnézni)