Kösz!
Az én gépem receptjében 3/4 zacskó élesztőt írnak 75 dkg és 1 kg kenyérhez, 1 zacskót a 1.3 kg-hoz, úgy látszik, valóban elég tág határok közt mozog, mennyi kell x dkg liszthez.
Búzadara elfelejtve, tápérték engem nem érdekel, de a rugalmas kenyér igen. Így is az a bajom, hogy hamar szárad.
Most nagyjából elfogy a kenyér 1 nap alatt, jobb lenne nagyobbat sütni, de akkor kimaradna, kidobálni meg sajnálnám.
Még 1 kérdés: Te kiveszed a lapátot sülés előtt? Én nem akarom nyitogatni a fedelet, ezért benne szokott maradni, de elég sok szelet kenyeret hazavág, mikor kiszedem a kenyérből. Szimpatikusabb lenne kiszedni sütés előtt és hát ha sütőben sütném a kenyeret, akkor is kapna levegőt, elvileg tényleg nem árthatna a tésztának fél perc levegőzés. De még nem szántam rá magam, meg azt sem tudtam eldönteni, mikor kellene kiszedni: dagasztás után, vagy inkább a 2 ejtés (keverés) után. Ha dagasztás után kiszedem, akkor elmarad az ejtés, ami, gondolom, nem véletlenül van kitalálva.