Törölt nick
2015.01.15
|
|
0 0
3363
|
A 7 grammos instant élesztő 500 g liszthez van méretezve, noha kisebb eltérések még beleférnek.
A tejcukor az élesztőt közvetlenül nem táplálja elvileg, legfeljebb ha tejsavbaktériumok a tejcukrot előbb lebontják (mint a kefírben is például) és/vagy a tej elősegítheti valami módon a liszt keményítőjének hatékonyabb felhasználását is, a széndioxid előállításához. Amellett a tej megváltoztatja a tészta állagát, rugalmasságát, ez is befolyásolja a végeredményt.
Búzadarát én is adagoltam egy időben, javítja a kenyér tápértékét, de kevésbé rugalmas, törékenyebb is egyúttal. Vízmennyiséget csökkenteni kell, ha jól emlékszem.
Vajtól kicsit más az íze, talán azt is próbáltam, nem nagyon emlékszem. |
Előzmény: Tesla.voltam (3361)
|
|