Törölt nick Creative Commons License 2015.01.15 0 0 3363

A 7 grammos instant élesztő 500 g liszthez van méretezve, noha kisebb eltérések még beleférnek.

 

A tejcukor az élesztőt közvetlenül nem táplálja elvileg, legfeljebb ha tejsavbaktériumok a tejcukrot előbb lebontják (mint a kefírben is például) és/vagy a tej elősegítheti valami módon a liszt keményítőjének hatékonyabb felhasználását is, a széndioxid előállításához. Amellett a tej megváltoztatja a tészta állagát, rugalmasságát, ez is befolyásolja a végeredményt.

 

Búzadarát én is adagoltam egy időben, javítja a kenyér tápértékét, de kevésbé rugalmas, törékenyebb is egyúttal. Vízmennyiséget csökkenteni kell, ha jól emlékszem.

 

Vajtól kicsit más az íze, talán azt is próbáltam, nem nagyon emlékszem.

Előzmény: Tesla.voltam (3361)