Szerintem így már jobb a fórum. Ha valakinek nem tetszik (sőt, idegesítő), amit írni _szoktam_, akkor kiikszel - ahogy én teszem azokkal, akik engem idegesítenek, az időmet rabolják ha olvasom őket. Na, a lényeg, hogy hatékonyabban tudunk fórumozni, beszélgetni. Csak arra kell egy kicsit figyelni, hogy ha egy számodra, számomra érdekes, tisztelt, megbecsült, szóval ki nem ikszelt(ergo: olvasott) fórumtárs valami érdekeset válaszol a nemszeretettnek, akkor az előzményeiben elolvashatom a szűrőre rakott olvtárs azon írását. Nem kell leszednem a szűrőről, sőt, megkapja az esélyt, hogy megint érdemesítsem olvasásomra - olvasásomra érdemesítsem. Mindez persze viszonos*, ugyebár. Előbb-utóbb meg csak megkapjuk azt az apró jelzést ide a fórumba mi is, hogy ki a troll a többség, a súlyozott fontos fórumlakók szerint. Elvégre nem egy bonyolult és feltalálandó algoritmusról van szó. Viszont kegyetlenmód hasznos, s hatalmas segítség a közösségeknek, a szakmai topikoknak, és ne feledjük, a betévedőknek is, mert láthatják, kit kell és kit felesleges olvasni**.
*:Az ember a farok mindkét oldalán létezik a fórumon, író-olvasó és olvasott egyben.
**: pl gyakorikérdéseknél