Egyébként a 4K tévé sem mentes a szappanoperától. Győrben a MM-ben néztünk párat most a hétvégén. Valami dzsekicsán film ment az összes tévén és bizony nem lógtak ki a 4K-ás tévék sem a szappansorból.
Lehangoló volt nézni egy viszonylag jó minőségű képet erős szappanal a háttérben. És kivétel nélkül produkálta mindegyik.
Volt egy sík Pana led amihez odahívtam egy eladó srácot távkapccsal együtt. Kérdeztem tőle, hogy látod-é mi a gáz a képpel? Nem tudta, persze ez érthető ha csak olyan képet lát az összes tévén.
Elkértem a távkapcsot és kikapcsoltam a menüben a nemkívánatos dolgokat. Látod-é a különbséget?...kérdeztem. Látom, mondta.....kérdem, és hogy jobb? Így....volt a válasz.
Nem akartam kotrászni egy görbe tévé menüjében, de biztos lehet benne némi funkció és csökkenthető a szappan látvány.
Következőnek ha megyek akkor viszek egy Pendrive-t rajta pár filmmel különböző minőségekben. Szeretném látni, hogy adja vissza ezek látványát. Mert ugye a csúcsképű demókkal nagyon el lehet vakítani a népet.