Hát megnézném a nézettségi adatsit az általad leirt dolgokból készült filmnek. :--)
De most komolyan:
/*-------------
nem fura, hogy DD azzal láncolja magához Pitont, hogy segítsen megvédeni
a halott szerelme gyerekét? Aki mellesleg nagyon hasonlít a gyűlölt apára is?
Miért nem az volt Piton motivációja, hogy segítsen
elpusztítani Lily
gyilkosát? Ez nem egy erősebb hajtóerő
--------------*/
Szerintem pont ez a baj. Az erősebb hajtó erő. Ne feledjük el, hogy Pitonnak meg kell állni Voldi előtt. A dühöt és a bosszúvágyat szerintem nehezebb leplezni.
/*-----------
DD-ral együtt, aki már akkor megfűzhette volna Lumpsluckot, hogy adja
már át azt az emléket, együtt elkezdhették volna irtani a horcruxokat, amikor
Voldi még vegetált.
--------------*/
Úgy emlékszem, hogy elhangzik, hogy DD csak a második részben a napló megjelenésénél kezdett el a HC-k ra gyanakodni
/*-------------
De egyébként azt sem értem, hogy miért kellett titkolni, hogy tudja,
hogy , és hogy Piton velük van.
---------------*/
Ezt maga Piton kérte. Senki nem tudhatja meg a Lilly dolgot. És megint igaz. Amit csak DD tud, az titok. A többit akár újságba is kiírhatnák. Voldi a legnagyobb legilimenciában, és Harry feje átjáró ház számára.
/*-------------
De egyébként azt sem értem, hogy miért kellett titkolni, hogy tudja,
hogy meg fog halni
--------------*/
Szerinted ezt Harry szó nélkül elfogadta volna? Csodálkoznék.
/*---------
és a végén Voldi elé kell állnod, de ne félj, mert nem téged nyír majd
ki, hanem a benned élő horcruxát"
-----------*/
Biztos vagy benne, hogy Harry akkor is ugyanúgy odaáll Voldi elé, ha nem látja előtte a harcban szenvedni, és meghalni a barátait?
/*---------
és a végén Voldi elé kell állnod, de ne félj, mert nem téged nyír majd ki, hanem a benned élő horcruxát"
-----------*/
Az egész történet alapja, az önfeláldozás. Lilly a fiáért, és Harry a barátaiért. Ha Harry tudja, amit írtál, akkor nincs áldozat, csak bátorság. Nem ugyanaz
A meséknek van egy alapszabálya. Mindenért meg kell dolgozni/szenvedni. Ami csak úgy az öledbe esik, azt nem becsülöd, és ezért nem is működik. Szerintem ez a rész erről szól.
Üdv:
Tibor