---:Jani:--- Creative Commons License 2015.01.08 0 0 47409

Ó, ebbe jobb bele se gondolni, mert a végén még előkerül az a téma, hogy egyáltalán mi túróért nem mondott el DD MINDENT Harry-nek, ha egyszer tudta, hogy meghal - ahelyett, hogy feleslegesen veszélyeztesse a küldetésüket és csökkentse nulla közelire az esélyeiket és bízzon mindent a vakszerencsére. DD kb. mindent a lehető legkockázatosabbra csinált. Annyi logikai lyuk van itt, hogy ihaj. Annyit kellett volna DD-nak mondani, hogy "itt vannak a hc-s könyvek, olvasd el őket, a karddal lehet elpusztítani a hc-kat, odaadom a Feltámadás Kövét is, bár azt nem tudom, miért, és a végén Voldi elé kell állnod, de ne félj, mert nem téged nyír majd ki, hanem a benned élő horcruxát". Kész. Ehelyett semmit nem mondott el, tényleg nem tudom, miből gondolta, hogy Harry-ék meg fogják tudni, hogyan kell elpusztítani őket. Az volt a terve, hogy Hermione majd úgyis kibűvöli a könyveket a dolgozószobájából, meg Phineas Nigellustól majd úgyis meg tudják egy véletlenül elejtett beszédfoszlányból, hogy a kard mire jó? De egyébként azt sem értem, hogy miért kellett titkolni, hogy tudja, hogy meg fog halni, és hogy Piton velük van. Szerencsétlen Pitont végül is mindenki utálta. Utálták a Főnixesek, mert megölte DD-t, és amúgy se bíztak benne, és utálták a halálfalók, mert övé volt a dicsőség, hogy megölte DD-t, és ők se bíztak benne.

És még egy dolog, ami épp ma ötlött fel bennem: nem fura, hogy DD azzal láncolja magához Pitont, hogy segítsen megvédeni a halott szerelme gyerekét? Aki mellesleg nagyon hasonlít a gyűlölt apára is? Miért nem az volt Piton motivációja, hogy segítsen elpusztítani Lily gyilkosát? Ez nem egy erősebb hajtóerő egy olyan férfinál, akinek megölték a szerelmét? Nem az kellett volna, hogy a legfontosabb legyen, hogy Voldemort eltűnjön? DD-ral együtt, aki már akkor megfűzhette volna Lumpsluckot, hogy adja már át azt az emléket, együtt elkezdhették volna irtani a horcruxokat, amikor Voldi még vegetált.

Előzmény: mizomedve (47407)