A gyorsaság mit jelent? Nagyon sűrű méréseket, nagyon rövid reakcióidőt, nagyon gyors feldolgozást?
Hardver részre itt utóbb kitértek, ezt megnézem én is, mert elég speciális feladat megoldására nekem is kell majd valami ötlet.
Szoftveres és logolás oldalon a fő kérdés az, hogy megy-e folyamatosan a PC. Ha megy, akkor soros kiolvasás és egy Processing alkalmazás, vagy bármi, ami a soros küldést USB-n tudja fogadni (millió ilyen van). Ha a gép nem megy folyamatosan, akkor egy i2c EEPROM-ba logolni időbélyeggel, aztán ezt alkalmasint szintén soros módon kiolvasni. Kérdés továbbá, hogy a kiolvasás alatt kell-e menjen a mérés és a logolás vagy sem. Ha mennie kell, akkor ésszel kell küldeni és fogadni. Plusz ugye visszaigazolás, törlés, overflow-kezelés és társai, tehát eléggé el lehet szaladni.
Az alapot (i2c EEPROM, RTC, hőelem) szerintem egy könnyedebb hétvégén össze lehet hozni működőképesre, a kiolvasást meg egy másikon.
Egyébként nagyjából ugyanezt én április magasságában tervezem megcsinálni csak teljesen más pereméterekkel.