Hali,
Kutakodtam itt néhány viszonylatban az mbed háza táján. Kicsit profibbnak tűnik a háttér, mint ami az Arduinot jellemzi. Massimot szeretem, de alapvetően sok szempontból káosz, ami az arduino.cc-n folyik, a kiegészítő dolgokról nem is beszélve.
Noszóval, ami eddig pozitív: sok platform van, az adott célra megfelelő fejlesztőeszközöket viszonylag egyszerűen meg lehet találni és ki lehet választani. Ezek jóval keményebb hardverek, mint bármelyik Arduino (a Tre és az új Intel kivételével), ennek minden előnyével és hátrányával egyetemben.
Ami eddig kevésbé tetszik -- úgy, hogy alapvetően nem nagyon mélyedtem bele --, hogy nincs off-line rendszer, csak online (vagy valamit kegyetlenül elnéztem). Az Arduino IDE-hez hasonló felület nincs off-line, márpedig előfordul, hogy internettől távol gondolok kódolni (vagy adott esetben teljesen elmegy a net, erre is volt példa).
A kártyákat végignézve van pár igen rokonszenves, de ezek kevés kivételtől eltekintve árban azért számottevően vastagabbak, mint azok az arduinok, amiket néztem. Az is igaz ugyan, hogy a Yún-hoz képest (ami ugye uszkve 22 ezer forint) az mbed LPC1768 számottevően jobb összehasonlításban teljesítményét tekintve, kivéve a wifit. Így a 16-17 ezer forint áfa és szállítás nélkül kb. ugyanaz, mint a Yúné.
Az RS 2000 forintos szállítási díja meg szűken megduplázza az árat... Csoportos rendelésnek lenne értelme, mert hogy én egy darabért nem fogok kifizetni ennyit, az elég valószerű.