abdecken Creative Commons License 2015.01.02 0 0 2885

Üdv! Előszöris BÚÉK mindenkinek. 

Most tervezem egy BIO sárgabarack-kert létesítését. Nem nagy, 1000 vagy 2000 m2-est. A lényeg, hogy ne kelljen permetezni, és ne legyenek GMO fajták. Ne igényeljen műtrágyát. Ősszel szeretném ültetni, csak szeretném idejébe elkezdeni az utánajárást. A barackot eladásra szánnám, a megmaradtból pedig pálinka lenne, valószínűleg ilyen kézműves termék vagy milyen minősítést szereznék be rá, ekkora mennyiségnél hivatalosan szeretém csinálni. Tavalyelőtt (2013) nekünk az összes barackunk lefagyott a 3 fáról, amiről tavaly (2014) 400 kg-nál is több termés lett. Lehet ez ellen vádekezni? Valamit milyen fajtákat ajánlotok? Azért gondoltam a sárgabarackra, mert ugye az őszi sokkal kényesebb, szilva, meggy, cseresznye szedése meg sokkal munkaigényesebb. Ezt ugye leszedni amit al akarok adni, a többit le lehet rázni nylonra, magot, levelet ki, és mehet hordóba. Míg a meggyet nem rázom le. A szilva meg nem olyan eladható, mint a kajszi. Nem megélni akarok ebből, csak olyan kereset-kiegészítésnek szánnám.