VEE Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10829

Na most megmondom a tutit, azaz a falun élők szegénységének olyan megoldását vetném fel, amiről még nem nagyon olvastam.

Mivel több fuvar adományt vittem a nem is olyan szegény Nógrádba és Hevesbe, ott azt tapasztaltam, hogy a munkavállalás legnagyobb akadálya a közlekedési költségek számukra megfizethetetlen volta, ugyanis ezt ma már általában nem fizetik a munkaadók – esetleg csak kissé támogatják –, márpedig súlyos tízezrekről van szó.

És amire nem gondolunk, emiatt a mindennapi termékeket is csak sokkal drágábban tudják megvenni, mert nem tudják elérni a (disznó) multik olcsóbb boltjait, amik ma már minden városban megtalálhatók.

Mindeközben minden 65 év feletti nemcsak a helyi közlekedést, hanem az ország összes járművét ingyen használhatja. Tehát a gazdagok és akár a milliárdosok is. Ebből következik, hogy az országnak szinte nem lenne bevételkiesesése, ha a szegény vidékiek ingyen utazhatnának, mert ők jelenleg amúgy sem vesznek jegyet.

Ennek ellentételezéseként egy bizonyos nyugdíj (illetve jövedelem) alatti 65 év felettiek igazolványuk helyett a nyugdíjintézettől küldendő dokumentumot mutathatnák a járműveken, illetve a jegypénztáraknál. Jelenleg is kap hasonlót minden 65 alatti nyugdíjas a helyközi közlekedéshez a korlátozott számú utazás 50, illetve 90%-os kedvezményéhez.