indiganos Creative Commons License 2014.12.24 0 0 105

Sziasztok,

Tavaly délkelet ázsiában éltem egy kistelepülésen és mindig elraktam a csiliket, amit ugye minden asztalon lehetett szerezni ingyen. Hoztam haza egy csomót. Tavaly a csajom március elején vetette el, és egy nagyjából napsütéses erkélyen volt... alig lett rajtuk termés. Mivel én később költöztem haza van még egy csomó magunk, ugyhogy idén szeretnék újrapróbálkozni... szóval engem a termesztés érdekelne elsősorban.

Úgy látom többségében egyetértés van abban, hogy rövid a csilinek a magyar nyár, ezt én is meg tudom erősíteni. Ezt ugye palántázással, fóliasátorral, üvegházzal, fénnyel... stb lehet meghekkelni.

gomba2008 fénycsőve szerintem nem túl hasznos, kérdés persze mi gomba2008 tapasztalatai, illetve jó lenne tudni hány wattos az a cső.

A növekedés, palántázásnál a növény szinte kizárólag az általunk kéknek, hidegfehérnek érzett tartományt (450-500nm, színhőmérséklet 5000K-7000K) hasznosítja, tehát a 8000 kelvines cső nem igazán van a tartományban. Én ennek nem vagyok szakértője, akit mélyebben érdekel a Mesterséges növényvilágítás, beltéri növénytermesztés fórumban tud utánaolvasni.

Na és hogy kéne palántázni?

Ti február elejét irjátok, de én február közepén már szeretném fóliasátor alá ültetni, szóval lassan nekiállnék. Volt itt az ötlet, hogy rakjam előtte egy napra nedves papirzsepibe... hüm, miért ne? Szerintem célszerű valami kötöttebb földet hozzákeverni a virágföldhöz vagy palántaföldhöz, nekem legalábbis is nagyon megindult az a csili, amit agyagos talajba ületettem át tavaly.

Előzmény: gomba2008 (24)