Közösen válaszolok.
Flóbert eladás-vétel.
A 2012-es módosítás jelentősen megváltoztatta a procedúrát, ha nekem van vadászfegyverem, sportcélú lőfegyverem vagy éppen engedélyezett flóbertem, akkor az engedéllyel vehetek boltból, magánszemélytől, majd regisztráltatom.
Lassan 40 éve vagyok ügyfél a rendőrségen fegyverügyben, ez alatt önvédelmit, önvédelmi cserét, vadászfegyvereket, majd bezúzás helyett flóberteket engedélyeztettem. De még a legális gáz-riasztóra is kiváltottam viselésit.
De soha nem hordtam magammal sem önvédelmit, sem a gázriasztót.
Aki verekedni akar, könnyen talál botot, jelszó alapján, de ez itt mindegy.
Most, hogy eü állapotom targédiát is okozhat, nem szerettem volna a szomszédságra hagyni ilyen ügyeim intézését.
A vadászfegyverek eladása az új szabály szerint vadásztársaknak nem probléma.
Maradt a nevemre írt gáz.riasztó és a flóbertek.
Bementem a kapitányságra más fegyverek ügyében és rákérdeztem a régi ismerős mandarinra, hogy velük mit tehetek.
Szerinte egyszerű adás-vételi és utólagos bejelentés.
Nincs kizárva, hogy ő sem gondolt egy flóbert első engedélyesre, mert átnézve a törvényt ezt tényleg nem törölte flóbert esetében sem.
De lehet belső szabályozás, hiszen annak idején nekem sem kellett "vért adni", hogy rámírják őket.
Ennek utánna nézek. Köszönöm, hogy figyelmeztettél rá.
Flóbert, tűzfegyver, így lőfegyver, kertben nem lehet vele lövöldözni.
Lőterek, kis hevesi faluban élek, szomszéd faluban tiszti lakötelep, leszerelt laktanya, korábbi mhsz lőtér, melyet egy volt hivatásos megszerzett, működtet, távolság 2 km.
Másik irányban valami volt ifjúsági üdülő, mhsz lőtérrel, privatizálták, ma panzió és már koronglövészetre is felszerelt lőtér. Távolság 9 km.
Harmadik irányban kisváros határában volt "nagylőtér", privatizálva, új épület, még versenyeket is rendeznek. Távolság 12 km.
Erről a lőtérről látszik a városi lőtér tornya, melyet klub működtet, versenyeket is rendeznek. távolság 13-14 km.
A többi irányban nem is érdeklődtem, de arra is akadna.
Ezeket ma zömében a vadászok és versenyzők használják, vagy éppen a vendégek szórakozhatnak.
Ez nem Budapest, ahol egy lőteret naponta feljelentenek a durrogtatás miatt.