Usul-Paul Creative Commons License 2014.12.11 0 0 3722

Sziasztok

Olvaslak benneteket egy ideje, ha időm engedi. 

Rengeteg dologról beszéltetek itt a fórumon.

Szeretnék kérdezni ezt-azt, ha nem baj :)

Ha esetleg már beszéltétek és én még nem olvastam bocsi előre is.

Én személy szerint sokáig olvastam olyan könyveket, amikben a cselekmény a fö szál és nem a gondolatok, érzelmek, tehát ami kifelé zajlik és nem bent a fejben és szívben.

Aztán egy nap kötelezö volt elolvasni egy olyan könyvet, mely gyakorlatilag végig egy szobában zajlik , hova tovább egy ember gondolataiban, emlékezetében egy vissza emlékezés.

A könyv fele legalább lemegy mire egy 2. szereplö is belép a képbe és nem csak a "képbe" , de cselekmény szintjén a szobába is amelyben a másik a múlt történésein elmélkedik.

És a végére nem semmi csattanó lesz.

Fél nap alatt olvastam ki azt a könyvet és nem tudtam letenni, és utána is jó darabig lázban égtem.

Ekkor jöttem rá, hogy én az ilyen jellegü könyveket sokkal jobban szeretem.

Nekem apukám és anyukám vette meg az első 2 részt még akkor mikor én kisbaba voltam.

Ma már meg van a teljes ciklus antikváriumban levadásztam a régi kiadásokat .

Az első rész nekünk az amin egy kék szemü fremen anyó van. (tehát a 2 részes kiadás).

Vicces mód én először a Dünével úgy találkoztam, hogy a boltban sorba álltam apuval a pánztárnál és olcsó dvd-k voltak ilyen fém kosárba rakva. Na apu kiszúrta, hogy ott van a Linch -féle Düne és megvettük.

Este megnéztük és én akkor beleszerettem ebbe a világba, de ezt arra értem, hogy belül agyban-lélekben mi ment le a szereplőkben.

Azóta milliószor megnéztem ezt a filmet és még mindig nem unom, a zene meg egyszerüen csodálatos. (zenemüvészetit végeztem)

Azóta láttam a többi miniseries-t is, de elszörnyedtem és fájt a lelekem attól, amit a Dünével tettek ezekben a "művekben".

Amikor már sokadszor néztem mondtam szüleimnek, hogy annyira tetszik ez a film, hogy nagyon érdekelne a folytatás is ha volna.

Erre mondta anyu, hogy van folytatás és a szobájukból kihozott egy könyvet a Dünét.

Azonnal elolvastam, mert tudtam már akkor is , hogy a könyv mindig jobb, több, mint egy film verzió. Föleg egy ilyen belül is zajló történet.

És igen, a könyv milliárdszor jobb, mint a film.

3 nap alatt elolvastam téli szünetben az 1. részt.

Utána elindultam könyves boltba, de ott azt mondták, hogy már rég nincs.

Mondtam apuméknak, ök mondták ne essek kétségbe irány az antikváriumba.

Nálunk 5 van.

Kb. 6 hónap alatt meglett az eredeti ciklus.

Az újakat, csak a befejezés ciklust olvastam (vadászai, homokférgei), azokat meg is vettem egy kis könyvesboltban kifutó utcsó darabok voltak így alig 1000 volt darabja (annyit megért).

De a Linch film még ma is kedvenc, mert valahogy neki sikerült karizmatikus színészeket kiválogatni, szerintem sokkal jobb kösztümöket, mint a többi filmben és ami a lényeg a légkör, a hangulat megragadása az nagyon jól sikerült.

1. Kinek hanyadik kötete tetszett a Düne - ciklusnak?

És miért?

2. Ki volt a kedvenc karaktere a ciklusban és miért?

3. Lehet, hogy furcsa kérdés, de a Düne fia, Paul és a Düne szelei milyen , olvasta valaki?

Esetleg meg lehet valahol szerezni, mert én könyvtárban is voltam, de ott sincs, pedig megyei, tehát elég nagy.

Megvenni sztem nem szeretném, de elolvasni igen, megéri?

E-bookon elérhetö, meg van itt valakinek?

Sziasztok, szép estét......és bocsi a nagyon hosszzú hsz.-ért. :O

Usul-Paul