sbojan Creative Commons License 2014.12.10 0 0 227

Van egy 307 SW-m (pontosabban most már a párom használja): aki járatos a 307-esek lelki világában az tudhat róla, hogy azoknál van egy reset-ként ismert jelenség, amikoris akár menet közben is elsötétül a kijelző, kialszanak a lámpák - mindez pár tized másodpercre, bár motorikusan a kocsi meg tovább.

A kocsi aztán sípol egyet, majd pikk-pakk minden visszajön s világít/kijelez úgy, ahogy előtte volt.

Szerencsére nekem 12 év alatt kétszer (de lehet, csak egyszer, viszont arra jól emléxem, mert az autópálya közepén voltam ugyanis) történt ilyen.

Szóval olvasva a kinti Picasso fórumokat hülledezve láttam, hogy itt meg a felső képernyőnek a szokása váratlanul teljesen elsötétülni, akár menet közben is, de leggyakrabban egy-egy reggeli indításkor.

Nos, engem is utólért a végzet: tegnap, mikor a munkából haza indultam volna, nem volt hajlandó a felső kijelző "megvilágosodni". Már késő estébe fordult az idő, így haza jöttem a kocsival (nem különösebben izgatott a kijelző hiánya, a sebességet úgy is a forgalom tempójához igazítja az ember, max. a máskor oly világos műszerfal sötétsége volt szokatlan.) Itthon már be sem tudtam zárni a kocsit - szerencsére garázsban áll, így azért teljesen még nem pánikoltam be. Később visszamentem a kocsihoz, s próbálgatni kezdtem, mivel lehetne életre kelteni. Hát lássatok csodát, beraktam a kulcsot a műszerfalon erre kiképzett tartólyukba, kivettem, kiszáltam - a kocsit innentől be lehetett zárni, s a következő kinyitást követően már a kijelző is rendesen működni kezdett.

Ha nem lesz ebből rendszer, akkor egyelőre nem áll szándékomban szervizbe vinni a kocsit, mivel a kinti fórumokat olvasva az jön le, hogy fejvakaráson kívül sokat nem tudnak a citroen-es szakik hozzászólni. Egyeseknek magától meggyógyul a "kicsike", míg vannak páran, akik attól nyugodtak meg, hogy új kijelzőt szereltek a kocsijukba több hetes, hónapos várakozást követően (egyrészt, míg próbálták kideríteni, mi lehet a probléma, másrészt míg megérkezett a megrendelt alkatrész.) Na, nekem ehhez nincsen gyomrom, inkább bizakodom és "szépen beszélek hozzá".