1. lépcső: az erőszakosokért, és az erőszakot elszenvedőkért...
Imádkozom azokért, akikben erőszak kélt ellenem, mert nem tudtam elég jól imádkozni értük, kérem megbocsátásukat, és a kiengesztelő szeretetet, hogy vonja be szívünket.
2. lépcső: a megosztókért ...
Szeretnék kiengesztelődni azokkal, akik megzavarják nyugalmamat, hogy ne a megosztottság gyűlölete növekedjen, hanem a szeretet és az elfogadás, hogy a szívek ne tépázódjanak a vélt igazságuk végnélküli akaratában, nem érezve azt, hogy milyen távol visz Istentől az ÉN igazságom, az ÉN sértődésem.
Megbocsátok, és kérem Atyám a Te irgalmas szívedet minden megosztóért, hogy egyesítsen szeretetben és örömben.
Bocsánatot kérek mindenkitől, akivel szemben a saját igazamat felemeltem.
Engeszteld ki Uram a Te szereteteddel, hogy szíve Veled kerüljön egységbe, hogy meg tudjon nekem is, én minden helyzetért mindenkinek bocsátani, hogy hasznos tagja legyen Isten egyházának, és én ugyanígy hasznosabb tagja legyek és csakis szeretetben és nem akaratomban szolgáljak Neked.
Kérlek, hogy kapcsolatunkat őrizd meg a Te akaratod teljesítésére, és áldalak érte, hogy utamba küldted, hogy megismerhettem és talentumait láthattam. Mutass meg belőle egyre többet a Te dicsőségedre.
Ámen.
3. lépcső: azokért, akik bezárják szívüket, akik bezárják otthonukat mások előtt, akik a szűkölködők előtt becsukják az ajtót...
Megbocsátok azoknak, akik bezárták előttem az ajtót, és nem engedték, hogy a szív szeretete áradjon köztünk.
Kérem, hogy ők is bocsássanak meg ők is nekem, amiért kirekesztett megbántásomban ítéletet mondtam rájuk, hiszen Isten törvénye magasabb, mint az emberi ítélet; amit Isten hagy, hogy legyen, azt nekem is hagyni kell, hogy legyen.
Elfogadom őket, úgy, ahogyan vannak, és így szeretem őket, éppen ahogyan Te is teszed Uram, szereted őket, én is szeretem őket, boldog vagyok, hogy vannak így is nekem, és örülök, hogy Te külön gonddal figyelsz rájuk.
Áldalak segítségedért, és áldalak, hogy megerősíted szívemben, és az ő szívükben is a szeretet. És nem bánkódom, ha szeretetükbe nem vonnak be, én akkor is szívem minden melegével támogatom őket, ahogyan akaratod engedi.