egyfotografus Creative Commons License 2014.12.06 0 0 1356

Nekem van egy cseh Alfa 6mm-es 661-es model, amely szépen kidolgozott, acél.

Van egy német ME 38 pocket 4mm-es szintén szép kis revolver, zömében acél.

A különbség például, hogy a hüvelykivető a ME 38-on spiáter, ezért pontatlan és így az 5 helyből csak kettőbe megy be a töltény. 

Lehetne rajta egy kicsit reszelni és akkor megszünne ez a gond, de nem azért vettem anno, hogy lövöldözzek vele. 

AZt a kettőt egyszer kilőttem és nyugdíjb vonult.

Valójában a legszebb és legkompaktabb, kézreállóbb kis detektív revolver, amit eddig láttam. A Coltnak is van hasonló, de egy kicsit hosszabb a cső, egy kicsit nyúlánkabb a fegyvertok és már más is az érzés:))

Sokszor csodálkozom, hogy  flóbert ennyire háttérbe szorult. Régen a vadász gyerekének első puskája flóbert volt, azzal gyakorolt. Ma már van annyi lőtér mint a fene. Minden kis faluban megmaradt a volt mhsz lőtér, igazán nem nagy dolog berendezni egy kis szituációs részt és ezek a pisztolyok tökéletes illuziót keltenek.

Ha már ilyen szerencsétlen helyzetben vagyunk, hogy valami idióta a flóbertet tűzfegyvernek, így lőfegyvernek minősítette, persze bölcsen az után, hogy szabadon bevásároltak több tízezer darabot az emberek.

Még a szlovákok is vehetnek feketelőport, csappantyút szabadon az előltöltősökre.

Szerencsére nem bonyolult a flóbert kérdés. Beviszed a rendőrségre és kiállítják 2000 Ft-ért a tartási engedélyt céllövészetre.

Céllövészetre csak lőtéren van lehetőség, de az meg bőven akad.  

Én sem szeretném, ha a szomszédomban valami elmebeteg, bukfencből felmentett kertirambó lövöldözgetne.  Még akkor sem, ha egy flóbert legfeljebb a szemre veszélyes. 

Tárolása kazettában, külön elzárva a töltény, oszt jónapot.

Beszerzéséhez nem kell előzetes engedély, megveszed boltban, vagy magánszemélytől

és 8 napon belül legalizálod számlával, vagy az adásvételivel.