No látod, én "hivatalosan" nem tudom. Nekem 3-személyes van, pléh - ablakos - elválasztó fallal. Fogalmam sincs, hogy milyenek a magyarországi előírások, vagy hogy vannak-e egyáltalán. Pláne 6-ülésesnél.
Mivel a háló az "áru" előre borulását hivatott megakadályozni az ülésekre, szerintem a felső felébe elég. Attól függ, mit akarsz a plafonig pakolni. A háló a könnyebb holmihoz jó. Itt az a kérdés, hogy az üléstámlák magasságában tudod-e a háló alját mihez rögzíteni. Alul a beépített rakományrögzítő fülekhez lehet (hogy a tiedben van-e, nem tudom. Nekem 6 db van, ebből kettő középen - a raktér hosszában -, lent.) Itt még kérdés, hogy az ülés hátulját akarod-e védeni, vagy úgyis jó, ha a rakomány "nekidől".
A nehezebb rakományhoz szerintem fém-hálós térelválasztó lenne jobb. Valahol láttam olyat, hogy középen lenyitható: vagyis alul az ülések támla-magasságáig fix, a felső rész pedig hátrafelé lenyitható 180 fokban. Kerítés-elemből megoldható, a kívánt belső méret szerint merevítő vázat, rögzítőpontokat kell ráhegeszteni, középen pedig nyitható pántokat ráhegeszteni. Ez értelemszerűen 2 részből van megoldva.