A 86-os busz vonalán volt ilyen kijelző a Kiscelli utcánál (menet Újbuda felé), Batthyány térnél (menet Óbuda felé) és Margit hídnál (mindkét irányban).
Ha jól tudom, mindegyik megjelenítő másmilyen elven működött, így lehetett tesztelni, hogy melyik lesz a jó. A vonalra talán 16 kocsi volt átalakítva, a megfelelő működés érdekében ezeket kellett kiadni rá, mert másik kocsit a rendszer nem látna. Aztán ezek szépen lassan leamortizálódtak, talán született belőle szakdolgozat, TDK, vagy "csak" ipari tapasztalat.
Aztán később úgy alakult, hogy Óbuda mellett Kelenföld is ad kocsit a 86-osra, azóta teljes káosz van a vonalon, mindenfajta busz előfordul (amit én nem bánok).
A Futár egy átvett és magyarosított rendszer, talán 13 modulból kb. 7-et vett meg a BKK. (És ez sok-sok meglepetést tartogatott a BKK és a szállító részére is.)
Gömb: én oszlopra emlékszem, a Déli pu. pénztárcsarnokánál, az üvegfal pénztárak felőli oldalán, az egyik oszlop tövében volt felállítva, meg a Moszkva téri metróállomáson, a "fényképezőgép" mellett. Konkrét gömbről egy emlékem van, a Mexikói úti MILLFAV végállomáson készült fénykép, talán a '80-as évek végéről. Azt mondták az idősebbek, valamiféle információs gépezet volt benne.