Kulicz
2014.11.27
|
|
0 0
943
|
Kedves Sanci07, megvolt lemosózás, de csak a csemegeszőlőket permeteztem, a Kékfrankos állományommal semmi gond nem volt, ezért azzal nem foglalkoztam, majd tavasszal. Tehát kemény 860 ft-om és majdnem egy órai munkám bánja, ha semmi értelme sem volt. Hőmérséklet: +6 fok. Az esővizet kissé megmelegítettem, hogy ne legyen jéghideg. Dózis: 500g Nevikén 15 l vízhez és nem sajnáltam a lémennyiséget. Sajnos a hibátlan, vagy alig fertőzött fajták mellett a Favorit, Jupiter, Attila, Suvenír fajtáimat nagyon elkapta idén a lisztharmat és e miatt döntöttem a rendkívüli beavatkozás mellett. Tudtommal a lisztharmat nem csak a rügyekben, hanem a törzsön, a kéregrepedésekben is képes áttelelni, hát én most egy kicsit megfürösztöttem az áttelelni készülőket, ne aludjanak olyan nyugodtan. Tavasszal mindezt megismételem, a borszőlőkkel kiegészítve, 600 tőkém van összesen, nem gond. Egy kicsit nyugodtabbnak érzem magam és nem került nagy fáradtságomba. Most amíg az idő engedi, harmatgyökerezek, levezetésképpen. Üdv. Kulicz |
Előzmény: Sanci07 (926)
|
|