tmate90 Creative Commons License 2014.11.26 0 0 29247

Sziasztok!

Az elmúlt időszakban az Álomdoktort és a Joylandet is olvastam. Az Álomdoktor nem tetszett, rég húztam le ennyire King-művet. Semmi fordulat, kiszámítható az egész és a fordítás tényleg borzalmas. Az említett példákhoz hozzátenném a gonosztevők csoportjának neveit: nem hiszem, hogy fordítani kellett volna őket. (Engem Kalapos Rose vagy Kígyófogú Andi ilyen nevekkel egyetlen egyszer sem rémítettek meg..egy kicsit sem)

SPOILER
Az elején tudtam, hogy a kiscsaj győzedelmeskedik, Dannek sem lesz baja, ha már így kigyógyult a piából és jó útra tért...pedig valami minimális fordulat lehetett volna. Legalább az egyik szimpatikus karakter, mondjuk Billy vagy a doki, hagyta volna ott a fogát a nagy küzdelemben. De még csak ez sem.
SPOILER OFF

A Joyland sokkal kellemesebb élmény volt! Nekem nagyon tetszett, még az itt említett hajfestékes téma ellenére is, amit, tény és való, kicsit talán összecsapottnak éreztem én is, de egyáltalán nem zavart annyira. Az álomdoki után végképp nem :) Szívesen olvastam volna még 150-200 oldalt belőle, sajnáltam, hogy ilyen rövid lett. Nekem nagyon átjött ez a vurstlis világ, a 70es évek nem átlagos amerikai kisvárosa, és ez akkor is egy kellemes krimi volt, a nagybetűs életbe belépő, felcseperedő fiú problémáival fűszerezve. Tetszett!