Xenil
2014.11.25
|
|
0 0
2329
|
Sziasztok!
Szerintem egyáltalán nem az atka az oka. Egyes fajták tulajdonságukból adódóan hullajtják a termésüket. A legtöbb fajta nem hullajta, visszont amelyek igen azok között eltérő. Némelyik csekély mértékben hullajta, ezeknél a fajtáknál részleges gyümölcshullatásról beszélhetünk, még némelyeknél majdnem teljes is lehet pl:pastiliére. Nálam két különböző helyen volt jégfügém. Az egyik a lakásnál, másik a telek mellett a falusi parasztháznál. Mindkét füge iszonyatos mértékben hullajtotta a termését, egy darab érett fügét sem tudtam megkóstolni róla 2 év alatt. A háznál lévő már 3m-re nőt. Most ősszel megelégeltem és kivágtam mind a kettőt....
A fügeágakról. A legjobb szedési időpont most és Decemberben van, ilyenkor már a növények mélynyugalomba kerülnek, így még biztos nincsenek elfagyva, úgyhogy biztos hogy épp vesszőket fogsz megszedni. A vesszők hűtőben tökéletesen elálnak 2-3 hónapig, de megfelelő kezeléssel akár tovább is. A gyökereztetést most nem ajánlanám, mert ilyenkor elég korlátozottak a fényvisszonyok a lakáson belül, és könnyedén felnyúlgúlhat a friss hajtás. Én azt tanácsolnám, hogy most szedj vesszőket, tartsd hűtőszekrényben, aztán dugványozd le január vége fele. Így mire a növények begyökereznek már lesz elég fény az új hajtásnak. Nálam a tőzeg+homok keveréke vált be a legjobban, a másik pedig az az, hogy 21-24 fok között gyökerezik a legjobban tehát ha lehet tartsd e között a hőmérsékletet. |
Előzmény: Gy.Ibi. (2327)
|
|