Sziasztok Midisek!!
...fiam 5 éves és bekattant neki, hogy zongorázni szeretne. Mondtam is neki "Miért nem tudsz Te is olyan lenni , mint más normális ötéves! Ugrálj a pocsolyákban és emelgesd Sárika szoknyáját az oviban, mit kell neked zongorázni... hö, nem is tudsz...:)"- no, de azért nem lenne nagy baj ha belekezdene a klimpirozásba:)
Szóval abban kérném a segítségeteket, hogy mutassatok utat milyen irányba induljak, mert elég sok a zsákutca... Számomra. Nem nagyon vagyok képben. Az SB16 meg AWE32 meg AWE64+ doughterboard már régen volt amikor még én is midiz(get)tem.
A lényeg az lenne (vagyis azt szeretném kérni:), hogy a monitoron valami piano roll-ból a gyerek nyomogathassa a midi billt. a solo track hangjai szerint, minél kisebb késleltetéssel lehetőleg, kiválasztott sound bankból. Persze ha tudtok jobb módszert 5 éves tejeskávékortyolónak valót szívesen venném. Ha van tippetek esetleg midis oktató programokra az is jöhet.
Ami a lakásban fellelhető:
- Fatar 610 midi bill (kb 15 éves :)
- usb>----<midi kábel, bár nem tudom ennek milyen a késleltetése (? számit-e)
- rendes midi kábel Game porthoz
- közepes WIN7 PC (i5 cpu-vel)
- alaplapi hangkáryta
- SBLive (CT-4670)
Ami nincs a lakásban:
- lóvé drága cuccra (átlagos magyar az átlag alatt :)), de azért ha valami okos dolgot ajánlotok az még belefér (kb 10eFt körül)
- Midi hangtáblákat kezelő hang kártya (win 7)... pont egy ilyen kellene:)!!! De lehet Nektek lesz jobb ötletetek is
Egyébkét a kb 1-2 hónapja próbáltam életet lehelni az SBLive (CT-4670) kártyámba midis oldalon win7 alatt, de nem igazán jártam sikerrel. A Kxproject felismerte, hang volt de nem tudtam hangtáblákat betölteni és a midibill hangja nagyon halk volt 127-es volume és velocity mellett és elég sokat késett a leütéskori hang (ha rosszul írom a fogalmakat akkor bocs- nem értek hozzá). Ezt az ASIO-s dolgot elvileg értem, de gyakorlatilag soha nem tudtam beállítani. Lehet, hogy a hardverem nem támogatta???
üdv: Fix