Kulicz Creative Commons License 2014.11.23 0 0 916

A Terézről már többen írták, hogy „semleges ízű”, ami egyébként a nem muskotályos fajták egyik jellemzője. Egyszerűen szőlő íze van. Nekem van belőle jelenleg 17 tőkém és évről évre növelem a számukat, mert sok jó tulajdonsága van, ezt az idei rendkívüli évben is bizonyította: nem fertőződött meg lisztharmattal, elvétve találtam néhány fürtön jelentéktelen mértékben. Peronoszpóra jeleit sem idén sem máskor nem tapasztaltam. Nem, ill. alig rothadt, a rendkívüli csapadék mennyiség ellenére sem! Eddig minden évben jól termékenyült, (kb. 10 éve van) bőtermő, kiegyenlítetten terem. Szerintem, akik nem jókat írnak róla, ott tévednek, hogy korán szüretelik, mikor még nem igazán érett (szeptember). Én azt tapasztaltam az évek során, hogy a Teréz a legkésőbben érő fajták egyike, bármit is ír a szakirodalom, vagy a faiskolai lerakatok ismertetője. Egy vesszőn csak egy fürtöt szabad hagyni és hagyni kell, hogy megérjen. Két hete nekem még volt belőle és finom volt.  

Előzmény: öreg_néne_b (912)