szölőszem Creative Commons License 2014.11.22 0 0 906

B.Zoli79.

A kérdésedre a választ a gyakorlati tapasztalatokra megkaptad,nekem csak az elmélet marad,annál is inkább,mert a négy fajtából nekem egy sincs.De azért néhány jótanácsot tudok adni.A Fanny valóban viszonylag rezisztens/az egyik szülő Seyve Villard 12375/,úgyhogy ez jó választás,ha a rezisztenciát nézed.

A másik,amit rezisztensnek tudsz,az a Lidi./itt is az egyik szülő Seyve Villard 12375,ami a rezisztenciát adja/,de ez a fajta kevésbé rezisztens,mint a Fanny.Előnye viszont,hogy nagyon szép a bogyója:húspiros,

áttetsző.Leírást kaphatsz róla a www.Farmit.hu/sites/default/files/szoloszet/_uj szolofajták.

A Lidi is aránylag jó választás.A Kósa peronoszra érzékeny,ö is esős években rothadós,de ennek ellenére jó fajta.Melindáról nem hallottam jókat,érzékeny a betegségekre,keveset terem stb.Úgyhogy azt nem ajánlom.

Helyette olyan fajtát keress,ami más időpontban érik,mert az általad felsorolt fajták mind egy időpontban érnek/aug.vége,szept.eleje/.A Medina helyett ajánlom a Primőr kéket,vagy az alább leírt Sfinx-et.,melyek aug.első felében érnek.

Előzmény: B.Zoli79 (893)